Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Društveni izazovi
  • Okoliš, klima, resursi i sirovine
  • Natječaji
  • Otvoreni natječaji u programu Obzor2020.: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina (ažurirano: studeni 2019)

Okoliš, klima, resursi i sirovine » Natječaji

Otvoreni natječaji u programu Obzor2020.: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina (ažurirano: studeni 2019)
13.11.2019.

Otvoreni natječaji u programu Obzor2020.: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina (ažurirano: studeni 2019)

12. studenog 2019. otvoreni su novi natječaji u programu Obzor2020. na temelju radnog programa Obzor2020. iz područja: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina. Prijave na navedene natječaje moguće su do: 13. veljače 2020.

Popis otvorenih natječaja, detalji natječaja te rokovi prijave nalaze se u dokumentu* Otvoreni natječaji u programu Obzor 2020. u kojem možete pronaći teme, indikativni budžet, rokove kao i informacije o postupku prijave. Popis se temelji na posljednjem Radnom programu za Društveni izazov 5 objavljenom u srpnju 2019. U Radnom programu za Društveni izazov 5, fokus se stavlja na prelazak na zelenije gospodarstvo s ekonomičnijim resursima koje je otpornije na klimatske promjene a u skladu je s prirodnim okruženjem i podržava UN-ove ciljeve održivoga razvoja (SDGs) te ciljeve Pariškog sporazuma COP21. Program je strukturiran u dva poziva: „Building a low-carbon, climate resilient future: climate action in support of the Paris Agreement“ s 14 tema i proračunom u iznosu od 190 milijuna eura i „Greening the economy in line with the SDGs“ sa 13 tema i proračunom od 129 milijuna eura. Radni program može se preuzeti izravno na stranicama Komisije.

 

*Preporuke u ovom dokumentu ne zamjenjuju službene izvore informacija, te se prilikom pripreme prijave uvijek treba voditi za informacijama službenih tijela Europske komisije na Portalu za sudionike Funding & Tenders.