Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Društveni izazovi
  • Zdravlje
  • Natječaji
  • Otvoreni novi natječaji u području Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života kao odgovor na pandemiju bolesti COVID-19 izazvane novim koronavirusom

Zdravlje » Natječaji

Otvoreni novi natječaji u području Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života kao odgovor na pandemiju bolesti COVID-19 izazvane novim koronavirusom
21.05.2020.

Otvoreni novi natječaji u području Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života kao odgovor na pandemiju bolesti COVID-19 izazvane novim koronavirusom

19. svibnja 2020. otvoreni su novi natječaji u sklopu programa Obzor 2020 u području Zdravlje demografske promjene i kvaliteta života.

Natječaji su tematski vezani uz pandemiju bolesti COVID-19 izazvane novim koronavirusom SARS-CoV-2, a riječ je o drugom krugu natječaja vezanih uz ovu temu.

Posebno ističemo da u sklopu ovog kruga natječaja, pored usmjeravanja financijskih sredstava na poticanje istraživanja usmjerenih na razvoj cjepiva i lijekova za borbu protiv koronavirusa, Europska komisija je poseban naglasak stavila i na istraživanje socijalnih, političkih i ekonomskih posljedica pandemije. Stoga, u pojedinim natječajima posebice se potiče formiranje interdisciplinarnih timova koji uključuju snažnu suradnju sa znanstvenicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti.

Linkove na sve otvorene natječaje možete naći na sljedećim web stranicama komisije: 

·         SC1-PHE-CORONAVIRUS-2020-2A - Repurposing of manufacturing for vital medical supplies and equipment

·         SC1-PHE-CORONAVIRUS-2020-2B - Medical technologies, Digital tools and Artificial Intelligence (AI) analytics to improve surveillance and care at high Technology Readiness Levels (TRL)

·         SC1-PHE-CORONAVIRUS-2020-2C - Behavioural, social and economic impacts of the outbreak response

·         SC1-PHE-CORONAVIRUS-2020-2D - Pan-European COVID-19 cohorts

·         SC1-PHE-CORONAVIRUS-2020-2E - Networking of existing EU and international cohorts of relevance to COVID-19

Također, Europska komisija je 20.5.2020. održala online info dan o novim natječajima. Ukoliko planirate prijaviti projekt na neki od otvorenih natječaja, savjetujemo vam da pogledate snimku online info dana.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz pozive, a da nisu odgovorena u sklopu info dana, za sve dodatne informacije možete se obratiti izravno Europskoj komisiji i/ili nacionalnoj kontakt osobi za područje društvenog izazova 1: Zdravlje, demografske promjene i kvaliteta života na email viktor.koska@mobilnost.hr.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 11. lipnja 2020.