Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Širenje izvrsnosti i sudjelovanja
  • Natječaji
  • Natječaji za Twinning i ERA Chairs aktivnosti

Širenje izvrsnosti i sudjelovanja » Natječaji

Natječaji za Twinning i ERA Chairs aktivnosti
21.07.2017.

Natječaji za Twinning i ERA Chairs aktivnosti

U tijeku su natječaji za Twinning i ERA Chairs aktivnosti iz područja Širenje izvrsnosti i sudjelovanja. Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga za obje aktivnosti je 15. studeni 2017. godine.

Twinning aktivnosti podupiru jačanje jasno određenih područja istraživanja pojedine  institucije  kroz povezivanje s barem dvije srodne, međunarodno vodeće institucije u definiranom području. Ova aktivnost obuhvaća skup mjera koje će se financirati s ciljem širenja izvrsnosti i proširenja sudjelovanja u inovacijskim programima EU - izmjena osoblja, stručni posjeti, obuke, radionice, prisustvovanje konferencijama, organizacija zajedničkih ljetnih škola i sl. Više informacija o samom natječaju možete pronaći na Participant Portalu: WIDESPREAD-05-2017: Twinning.

ERA Chairs aktivnost usmjerena je na izvođenje strukturnih promjena u institucijama koje imaju potencijal za poboljšanje svojih istraživačko inovacijskih djelatnosti i realizacije izvrsnosti putem transparentnog odabira izvrsnih znanstvenika koji će sukladno strateškom planu institucije osigurati implementaciju prioriteta Europskog istraživačkog prostora. Više informacija o samom natječaju možete pronaći na Participant Portalu: ERA Chairs - WIDESPREAD-03-2017.

Za dodatne informacije i pojašnjenja, slobodno se obratite nacionalnim osobama za kontakt za navedeno područje: Mirjana Vuk (mirjana.vuk@mobilnost.hr) i Nina Sertić (nina.sertic@mobilnost.hr).