Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Obzor 2020.
  • Financijska pitanja
  • Smjernice za financijsku provedbu projekata iz programa Obzor 2020. u Republici Hrvatskoj

Financijska pitanja » Smjernice za financijsku provedbu projekata iz programa Obzor 2020. u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta usvojilo je Smjernice za financijsku provedbu projekata iz programa Obzor 2020. u Republici Hrvatskoj u 2016. godini.

Smjernice su izrađene od strane Agencije za mobilnosti i programe EU u suradnji s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te predstavnicima sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku te dvaju znanstvenih instituta - Instituta Ruđer Bošković i Hrvatskog šumarskog instituta.

Cilj Smjernica je doprinijeti boljim rezultatima sudjelovanja hrvatskih korisnika u programu Obzor 2020. te definirati i pojasniti najvažnije financijske aspekte provedbe projekata.

Pojašnjenja uključuju prihvatljive troškove, način raspodjele raspoloživih iznosa tzv. „neizravnih“ troškova, troškove osoblja, dodatne naknade za zaposlenike i druga važna pitanja za provedbu projekta u skladu s pravilima Europske komisije.

Smjernice nisu obvezujuće već imaju status preporuke te uputa koje mogu dati odgovore na česta pitanja tijekom provedbe projekata, a dostupne su za preuzimanje izravno sa portala Obzor 2020.