Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Upitnik o Strateškom planu Okvirnog programa za istraživanje i inovacije „Obzor Europa“
03.09.2020.

Upitnik o Strateškom planu Okvirnog programa za istraživanje i inovacije „Obzor Europa“

Ovim vas putem obavještavamo o upitniku o Strateškom planu Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Europske komisije.

 

Cilj upitnika je prikupljanje povratnih informacija od svih relevantnih korisnika o očekivanim učincima istraživanja i inovacija unutar Obzora Europa te o doprinosu sustava istraživanja i inovacija političkim prioritetima Europske unije. Rezultati upitnika koristit će se za finaliziranje Strateškog plana.

 

Obzor Europa, a posebno njegov Strateški plan, razvija se u intenzivnom procesu zajedničke suradnje kako bi bio usmjeren na najvažnija pitanja. Do sada je u ovome procesu sudjelovalo više od 9000 osoba što ga čini jednom od najvećih zajedničkih suradnji pokrenutih od Europske komisije. Kako bi se što bolje pripremila za pokretanje programa u 2021. godini, Komisija je pokrenula i ovo najnovije savjetovanje u obliku navedenog upitnika.

 

Ključni događaj u ovome procesu, tijekom kojeg će se raspravljati o rezultatima upitnika, bit će virtualni događaj European Research and Innovation Days koji će se održati od 22. do 24. rujna 2020. godine.

 

Ljubazno vas molimo da i vi sudjelujete u ispunjavanju upitnika. Okvirno vrijeme predviđeno za njegovo popunjavanje je 20 minuta po klasteru (ne morate odgovarati na svih šest klastera).

 

Upitnik će biti otvoren do 18. rujna 2020. godine do 18 sati.