Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

MSCA IF 2020: Dr.sc. Tanja Vučković Juroš provoditi će Sense AGENDa projekt na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
09.02.2021.

MSCA IF 2020: Dr.sc. Tanja Vučković Juroš provoditi će Sense AGENDa projekt na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Povratkom iz Belgije, dr.sc. Tanja Vučković Juroš će nastaviti znanstvenu i istraživačku karijeru na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje će u suradnji s dr.sc. Aleksandrom Štulhoferom provesti međukulturni komparativni projekt Sense AGENDa.

Projekt postavlja pitanje zbog čega se građani protive ili pojačano suprotstavljaju rodnoj i seksualnoj jednakosti. Kako bi pronašao odgovor, projekt će uspoređivati situaciju u Hrvatskoj i Belgiji, dvije zemlje koje se razlikuju u uspjehu antirodnih pokreta. U tu će svrhu projekt analizirati kako građani primaju i procjenjuju poruke o rodu i seksualnosti koje susreću u javnom prostoru.

Izvrsnost projekta potvrđuje i činjenica kako je postotak uspješnosti na panelu povratka istraživačkoj karijeri 18% te je Sense AGENDa jedan od 119 projekta koja su financirana na europskoj razini.

Dr.sc. Vučković Juroš čestitamo na uspjehu te želimo uspješnu implementaciju projekta!

Novim Obzor Europa programom, Individualne stipendije postaju Postdoktorske stipendije te će i dalje biti namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat. Cilj MSCA Postdoktorskih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost.

Za dodatne informacije o MSCA programu i mogućnostima koje se nude istraživačima, slobodno se obratite Sandri Vidović, MSCA Nacionalnoj osobi za kontakt.