Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Science is Wonderful! online znanstvena izložba, 22. do 24. rujna 2020.
10.09.2020.

Science is Wonderful! online znanstvena izložba, 22. do 24. rujna 2020.

Ovogodišnja znanstvena izložba Science is Wonderful! Održati će se u online formatu od 22. do 24. rujna 2020., kao sastavni dio Europskih dana istraživanja i inovacija (European Research and Innovation Days).

Science is Wonderful! izložba približava svijet znanosti široj publici, fokusirajući se na škole, mlade generacije, građane ali i ostale zainteresirane dionike. Kroz izložbene interaktivne zabavne i edukativne aktivnosti, sudionici će biti upoznati s najnovijim vrhunskim istraživanjima koja se odvijaju na Europskoj, ali i svjetskoj razini. Primjerice, sudionici mogu otkriti mikrobe koji nam čine hranu ukusnijom, podvodnim putovanjem iskusiti našu kulturnu baštinu, otkriti metodu pretvaranja otpada u prekrasne materijale i umjetnička djela te mnoga druga znanstvena čuda koja imaju izravan utjecaj na naš svakodnevni život.
Dodatno, izložba će predstaviti 40 istraživačkih projekata, financiranih od strane Europske unije, koji utječu na svakodnevne živote građana. Odabrani projekti se ujedno bave razvojem rješenja na trenutnu COVID-19 krizu i njezinim posljedicama, kao i prioritetima vezanih uz provedbu Europskog zelenog plana (Green Deal).

Putem interaktivne platforme, izložba će možda nadahnuti posjetitelje – one najmlađe i starije – da krenu u uzbudljivu karijeru u znanosti!

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Europske komisije.