Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održan RISE informativni dan, Zagreb, 17. studenog 2017.
20.11.2017.

Održan RISE informativni dan, Zagreb, 17. studenog 2017.

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s europskom Izvršnom agencijom za istraživanje (REA), organizirala je promociju međusektorske i međunarodne suradnje kroz istraživačke projekte razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE). RISE informativni dan se održao u petak, 17. studenog 2017. godine u Hotelu Dubrovnik s početkom u 10 sati.


Informativni dan okupio je preko 30 predstavnika akademske zajednice, znanstvenih instituta te privatnog sektora. Osim razmjene iskustva i umrežavanja, cilj je informativnog dana bio je upoznavanje sa specifičnim mogućnostima koje se nude u Marie Sklodowska – Curie akcijama s naglaskom na razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija.


Gospodin Radu Diaconescu, predstavnik REA-e, predstavio je glavne aspekte Radnog programa Marie Sklodowska – Curie akcija za period od 2018. do 2020. godine te pravila RISE akcija. Dugogodišnja evaluatorica MSCA, dr.sc. Mihaela Perić predstavila je svoja  iskustva u evaluaciji RISE projekata te sa sudionicima podijelila savjete za uspješan projektni prijedlog. Dr.sc. Nenad Drvar predstavio svoja iskustva uključivanja u konzorcij te provedbe je A_MADAM projekta s aspekta privatnog sektora, dok su profesor Kristian Jamboršić te gospodin Miro Bolkovac predstavili svoja iskustva provedbe Papabuild projekta. Na kraju, predstavljena je studija Europske komisije o sudjelovanju poslovnog sektora u Marie Sklodowska – Curie akcijama.


Ovogodišnji natječaj za razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija otvara se 22. studenog 2017., dok je rok za prijavu 21. ožujka 2018. Za natječaj unutar proračuna za Marie Sklodowska-Curie akcije predviđeno je 80 milijuna eura.