Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Online European Research and Innovation Days, 22. do 24. rujna 2020.
10.09.2020.

Online European Research and Innovation Days, 22. do 24. rujna 2020.

European Research and Innovation Days vodeći je godišnji događaj Europske komisije koji okuplja kreatore politike, istraživače, poduzetnike i građane kako bi raspravljali i oblikovali budućnost istraživanja i inovacija u Europi i šire. Ove godine informativni dani će se održati od 22. do 24. rujna 2020. te u potpunosti biti prilagođeni online formatu.

Stvarajući veze između vrhunskog znanstvenog istraživanja i najvažnijih izazova generacije, sudjelovanje na događanju je jedinstvena prilika za uključivanje u raspravu kako će istraživanje i inovacije utjecati na budućnost Europe, prvenstveno u kontekstu pokretanja novog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, te utjecaja na revitaliziranje i jačanje Europskog istraživačkog prostora.

Tijekom tri dana, sudionici će moći putem online platforme pristupiti interaktivnim radionicama, virtualnim plenarnim sesijama i panelima o politikama EU-a, od Europskog zelenog plana (Green Deal) digitalizacije, pametne implementacije i sinergije, međunarodne suradnje, Europskog istraživačkog vijeća, Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, provedu misija u okviru Obzora Europa te slično.

Više informacija, program te obrazac za prijavu nalazi se na službenim stranicama Europske komisije.