Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Otvorene prijave na European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021
30.06.2020.

Otvorene prijave na European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021

 

 

Otvorene su prijave na European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021!

Prilika je to za prepoznavanje postignuća europskih arhitekata, obrtnika, stručnjaka za kulturnu baštinu, profesionalaca, volontera, javnih i privatnih institucija i lokalnih zajednica!

Pogledajte European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 – Call for Entries videozapis na Europa Nostra YouTube kanalu!

Logotip European Heritage Awards / Europa Nostra Awards

Ove godišnje nagrade predstavljaju najveću čast na polju kulturne baštine u Europi. Njima se:

  1. prepoznaju i promiču najbolje prakse u očuvanju i unaprjeđenju materijalne i nematerijalne kulturne baštine
  2. potiče prekogranična razmjena znanja u cijeloj Europi
  3. jača svijest javnosti i uvažavanje europske kulturne baštine
  4. potiču daljnje izvrsne inicijative

Nagrade služe kao priznanje za izvanredne projekte očuvanja, inovativna istraživanja, dugogodišnju posvećenost baštini profesionalaca i volontera te izvrsne inicijative u podizanju svijesti, osposobljavanju i obrazovanju.

U 2021. godini dodijeliti će se do 30 izuzetnih dostignuća na području baštine iz cijele Europe. Od tih, 4 pobjednika biti će nagrađeno sa Grand Prix novčanom nagradom u iznosu od 10,000.00 eura! Jedan od pobjednika će također primiti Public Choice Award nakon online glasanja koje će provesti Europa Nostra, Europski glas civilnog društva zadužen za kulturnu baštinu.

Dodatno, među pristiglim prijavama dodijelit će se i dvije posebne nagrade ILUCIDARE za izvrsnost u inovacijama i međunarodnim odnosima pod pokroviteljstvom baštine.

European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, koje su pokrenute 2002. godine, a od tad ih dodijeljuje Europa Nostra, podržane su programom Europske unije Kreativna Europa. Posebne nagrade ILUCIDARE podržane su programom Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Nagrade su donijele velike koristi pobjednicima, poput veće (inter)nacionalne izloženosti, povećanog broja posjetitelja i daljnjeg financiranja.

Pošaljite svoju prijavu i podijelite svoje priče o uspjehu diljem Europe!

Obrasci za prijavu i smjernice dostupne su na European Heritage Awards portalu. Prijave su otvorene do 1. listopada 2020. (datum slanja prijave). Europa Nostra organizira i webinar o pripremi uspješne prijave koji će se održati 9. srpnja od 17:00 do 18:00. Prijave su otvorene do 8. srpnja, a prijava je moguća preko Google-ovog obrasca prijave.