Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

NEURON ERA-NET
18.02.2021.

NEURON ERA-NET

Obavještavamo vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja krajem 2020. godine postalo partner u NEURON ERA-NET Cofundu. NEURON ERA-NET je Cofund inicijativa koja djeluje od 2008. godine, te podržava temeljna, klinička i translacijska istraživanja u različitim područjima neuroznanosti. Jedna od glavnih aktivnosti u sklopu NEURON ERA-NET-a su godišnji međunarodni pozivi za dostavu projektnih prijedloga međunarodnih istraživačkih skupina koje djeluju u zemljama članicama NEURON inicijative

Pristupanjem Ministarstva znanosti i obrazovanja NEURON ERA-NET-u, hrvatskim je prijaviteljima omogućeno sudjelovanje u NEURON pozivu 2021. godine – Neurodevelopmental Disorders. Slijedom navedenoga, obavještavamo vas da je otvoren poziv Call for Proposals for Transnational Research Projects on Neurodevelopmental Disorders.

Republika Hrvatska sudjeluje u ovom pozivu s 200.000,00 eura, a sukladno rezultatima evaluacije projektnih prijava očekuje se financiranje jednog projekta s hrvatskim partnerom i/ili koordinatorom međunarodnog konzorcija.

Prijava projekata odvija se u dvije faze. Rok za podnošenje projektnih prijedloga u prvoj fazi prijave je 9. ožujak 2021. godine do 14:00 sati. Rok za podnošenje projektnih prijedloga u drugoj fazi prijave je 30. lipanj 2021. godine do 14:00 sati. U drugi krug prijava bit će pozvani samo prijavitelji čiji su projektni prijedlozi pozitivno ocijenjeni u prvom evaluacijskom krugu.

Prijava projektnih prijedloga vrši se na standardiziranom obrascu (dostupan u popisu dokumenata) elektroničkim putem do zadanog roka, a za pronalazak partnera i formiranje konzorcija možete koristiti i NEURON Partnering Tool.

Više informacija o NEURON ERA-NET-u možete pronaći na NEURON ERA-NET web portalu.