Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Iskaz interesa za sudjelovanjem na MSCA kontakt seminaru za zapadni Balkan te stvaranja partnerstva s organizacijama zapadnog Balkana
21.01.2021.

Iskaz interesa za sudjelovanjem na MSCA kontakt seminaru za zapadni Balkan te stvaranja partnerstva s organizacijama zapadnog Balkana

Krajem ožujka 2021. godine Europska komisija organizira MSCA kontakt seminar za zapadni Balkan. Dvodnevni Seminar će biti organiziran u online formatu 24. i 25. ožujka 2021. Prvog dana seminara predviđena je plenarna sjednica s predstavnicima Europske komisije, predstavljanje predstojećih inicijativa u regiji te praktični treninzi o tipovima MSCA projekata. Drugi dan fokusiran je na bilateralne sastanke te mrežne sesije s ciljem umrežavanja.

Cilj seminara je povećati sudjelovanje organizacija zapadnog Balkana u MSCA projektima, Obzor Europa programu ali i stimulirati partnerstva između EU zemalja i zemalja zapadnog Balkana.

Ciljana publika je prvenstveno znanstvena zajednica zapadnog Balkana (iz akademskog i neakademskog sektora), članovi aktivnih mreža u regiji (Marie Curie Alumni Association, COST mreže i slično), nacionalne kontakt osobe za MSCA, potencijalni kandidati i sudionici koji su spremni uspostaviti partnerstva u regiji. Jednom uspostavljena partnerstva čine odličnu bazu za zajedničke projekte u okviru MSCA razmjene osoblja ili doktorskih studija ili suradnju u drugim srodnim Obzor Europa projektima kao i suradnju u okviru Erasmus + programa.

S obzirom na cilj umrežavanja i poticanja suradnje ako ste istraživač ili je vaša organizacija (iz akademskog ili neakademskog sektora) zaineresirana za izgradnju partnerstva s organizacijama zapadnog Balkana, ako već surađujete s navedenim organizacijama te suradnju želite proširiti, svakako nam se javite kako bi Vaše kontakte proslijedili na Europsku komisiju, koja bi Vam uputila poziv za sudjelovanje na seminaru kao i detaljnije informacije o seminaru.

Rok za dostavu interesa za sudjelovanje i kontakata je do 28. siječnja 2021. godine do kraja dana na kontakt sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Pozivamo sve zainteresirane da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za daljnje umrežavanje s organizacijama zapadnog Balkana.