Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Objavljeni su rezultati MSCA Mreža za inovativno osposobljavanje
27.05.2020.

Objavljeni su rezultati MSCA Mreža za inovativno osposobljavanje

Europska komisija objavila je rezultate ITN natječaja za 2020. godinu. Sa 530 milijuna eura, financirano je 147 Mreža za inovativno osposbljavanje, u kojima sudjeluje oko 1400 organizacija, pripadnika akademskog i neakademskog sektora. Ovogodišnji postotak uspješnosti je 9,78%

Najviše financiranih projekata je iz područja inženjeringa (31%), bioloških znanosti (24%) te društvenih znanosti (10%).

Lista financiranih projekata s naznačenim koordinatorima dostupna je ovdje. Čestitamo Institutu Ruđer Bošković (MoQS i PEST-BIN projekti), Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (CC-TOP projekt) te Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (RE-DWELL projekt) na uspješnim projektima!

U okviru Mreža za inovativno osposobljavanje formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta s ciljem osposobljavanja nove generacije istraživača, odnosno provođenja inovativnih doktorskih studija u akademskom sektoru i izvan njega.

Ovim MSCA projektima, Europska komisija financirati će preko 2.000 doktorskih kandidata, odnosno mladih istraživača. Natječaji za radna mjesta biti će objavljeni na EURAXESS jobs and funding portalu.