Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Otvorene prijave za Innovative Medicines Initiative (IMI) Stakeholder Forum 2020, 10. studenoga 2020.
28.09.2020.

Otvorene prijave za Innovative Medicines Initiative (IMI) Stakeholder Forum 2020, 10. studenoga 2020.

 

Otvorene su prijave za Innovative Medicines Initiative (IMI) Stakeholder Forum 2020. Forum će se održati putem interneta u utorak, 10. studenoga 2020., a tema je „Širi horizonti: rastuće europsko zdravstveno partnerstvo“.

 

Organizacija događaja

Događaj će prikazati dosadašnja postignuća IMI, a stručni govornici će razmotriti koja su dosadašnja dobra iskustva kao i što bi moglo biti poboljšano u potencijalnom novom zdravstvenom partnerstvu u okviru nadolazećeg programa Obzor Europa. Novo partnerstvo planira uključiti širi spektar industrijskih partnera i izvan farmaceutske industrije.

Više informacija, program te obrazac za registraciju nalazi se na službenim stranicama Innovative Medicines Initiative. Registracija je besplatna, ali obavezna za sve sudionike/ce. Rok za registraciju je 8. studenoga 2020.

 

Više o Innovative Medicines Initiative 

Innovative Medicines Initiative (IMI) je javno-privatno partnerstvo (JPP) između Europske zajednice, koju zastupa Europska komisija i Europske federacije farmaceutske industrije i udruženja (EFPIA). Opći cilj IMI1 partnerskog programa bio je značajno poboljšanje učinkovitosti i djelotvornosti procesa razvoja lijekova s dugoročnim ciljem da farmaceutski sektor proizvodi učinkovitije i sigurnije inovativne lijekove. Na njega se nastavlja IMI2 partnerski program koji traje od 2014. do 2020. godine, a čija polovica financiranja dolazi iz EU programa Obzor 2020, dok ostatak većinom dolazi iz EFPIA-e i tvrtki članica.