Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održavanje virtualnog Informativnog dana za BBI JU
14.04.2020.

Održavanje virtualnog Informativnog dana za BBI JU

Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU) je javno-privatno partnerstvo koje djeluje pod okriljem EU programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. i mreže dionika bioindustrije u Europi (Bio-based Industries Consortium, BIC). BBI JU je partnerstvo vođeno vizijom i Strateškim programom inovacija i istraživanja (Strategic Innovation and Research Agenda, SIRA) koje je razvila industrija s ciljem da europska bioindustrija postane globalno konkurentna, manje ovisna o fosilnim gorivima te, u konačnici, održiva i prihvatljiva za okoliš. 

Zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga svih sudionika tijekom epidemije bolesti COVID-19, sedmi Info dan BBI JU održat će se 22. travnja 2020. kao virtualni događaj (neće biti mogućnosti fizički prisustvovati događaju). Predavanja će se emitirati putem web-streaminga, a sastanci 'jedan na jedan' i dalje će biti dio dnevnog reda, ali samo u virtualnom obliku.

Na Informativni dan moguće se registrirati putem sljedeće poveznice: https://www.bbi-europe.eu/events/bbi-ju-info-day-2020.

Teme Informativnog dana bit će usredotočene na Poziv za prijedloge 2020. godinu. Popis natječaja dostupan je putem sljedeće poveznice: https://www.bbi-europe.eu/sites/default/files/media/bbiju-call2020.pdf .

Registrirani sudionici će dobiti ažurirani materijal za pripremu za Poziv BBI JU 2020: prezentacije, snimke i relevantne poveznice.