Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Predsjedavajuća HERItage video konferencija, 15. - 18. lipnja 2020.
03.06.2020.

Predsjedavajuća HERItage video konferencija, 15. - 18. lipnja 2020.

U okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU, Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, organizira konferenciju „The Role of Cultural Heritage in Socio-Economic Development and Preservation of Democratic Values - HERItage”, koja će se održati od 15. do 18. lipnja 2020. na platformi Zoom.

Glavne teme konferencije su uloga sveučilišta u promociji i očuvanju kulturne baštine, uloga znanstvenih istraživanja u jačanju očuvanja industrijske baštine te izazovi i prilike digitalnih transformacija u očuvanju i razvoju kulturne baštine, kao i mnogi drugi važni aspekti razvoja društvenih i humanističkih znanosti u Europi i novom okvirnom programu Obzor Europa, posebice u pogledu kulturne baštine.

Nemojte propustiti ovu izvrsnu priliku sudjelovanja na video konferenciji na kojoj će prisustvovati i predstavnici Europske komisije, dužnosnici i donositelji politika, znanstvenici i stručnjaci u ključnim temama konferencije te ostali relevantni dionici.

Detaljnije informacije o video konferenciji, uključujući i program, možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici konferencije.

Za sudjelovanje na konferenciji, potrebno je registrirati se na poveznici, najkasnije do 7. lipnja 2020. godine.