Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održana radionica Sprečavanje financijskih pogrešaka pri provedbi istraživačkih projekata u okviru programa FP7 i Obzor 2020.
25.02.2015.

Održana radionica Sprečavanje financijskih pogrešaka pri provedbi istraživačkih projekata u okviru programa FP7 i Obzor 2020.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizirala je međunarodnu radionicu ''Sprečavanje financijskih pogrešaka pri provedbi istraživačkih projekata u okviru programa FP7 i Obzor 2020.“, koja se održala 23. veljače 2015. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Radi se o prvoj radionici vezanoj uz sprečavanje potencijalnih pogrešaka unutar projekata iz programa Obzor 2020. i istovremeno zadnjoj radionici takve vrste vezanoj uz provedbu FP7 projekata. Gospodin Dinos Alevizopoulos, revizor pri Europskoj komisiji, upoznao je sudionike s najčešćim financijskim pogreškama te kako ih izbjeći odnosno ispraviti. Osvrnuo se i na glavne razlike u financijskim i računovodstvenim pravilima provedbe projekata koji se financiraju iz navedenih programa.

Ova radionica međunarodnog karaktera okupila je preko 150 sudionika iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, čime je ujedno omogućena razmjena iskustva te umrežavanje.

Prezentacije s radionice dostupne su u nastavku.

Kako bi poboljšali kvalitetu našeg rada, ljubazno molimo sudionike radionice da izdvoje malo vremena i ispune evaluacijski obrazac dostupan ovdje