Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Poziv za MSCA istraživače:  #EUvsVirus Hackathon, 24.-26.4.2020.
15.04.2020.

Poziv za MSCA istraživače: #EUvsVirus Hackathon, 24.-26.4.2020.

Europska komisija, u suradnji s nizom država članica, organizira paneuropski #EUvsVirus Hackathon s ciljem razvoja inovativnih rješenja za izazove povezane s pandemijom koronavirusa.

Hackathon će se održati od 24. do 26. travnja 2020. te je otvoren za europsku zajednicu inovatora, za pripadnike javnih i privatnih sektora, start-up kompanija, trgovaca, sektora proizvodnje te krajnjim korisnicima.

Hackathon je strukturiran oko 6 kategorija koje predstavljaju probleme za koje su potrebna kratkoročna rješenja vezana za zdravlje i život za vrijeme koronavirusa, održavanja poslovnog sektora, radom i obrazovanjem na daljinu, socijalnom i političkom kohezijom, digitalnim financijama te drugim izazovima.

Pozivaju se svi zainteresirani MSCA istraživači (iskusni i mladi istraživači) na sudjelovanje u svojstvu članova hackathon timova ili u svojstvu mentora.

Također, MSCA istraživači slobodno mogu predlagati izazove slanjem svojeg doprinosa putem sljedeće poveznice: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUvsCrisis_challenges

Rok za prijavu je 24. travnja 2020., dok je više informacija dostupno na https://euvsvirus.org/