Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održana radionica na temu Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC), 28.9.2017.
29.09.2017.

Održana radionica na temu Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC), 28.9.2017.

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u Zagrebu organizirala je poludnevnu Obzor 2020. radionicu „Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC)“. Prva je to radionica takvog tipa organizirana u Republici Hrvatskoj, no zahvaljujući velikom interesu potencijalnih prijavitelja projektnih prijedloga u okviru ERC-a, slične radionice će se svakako organizirat i u nadolazećem razdoblju.

Radionica je održana u prostorima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta sa svrhom upoznavanja s pravilima prijave na ERC natječaje uz praktične savjete koji su od pomoći korisnicima prilikom pisanja odnosno provedbe projekata, a okupila je preko 40 sudionika. Bila je namijenjena svim budućim prijaviteljima projekata u sklopu programa Obzor 2020. iz područja Europskog istraživačkog vijeća.

Nakon pozdravnog govora dekanice Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandre Čižmešije, Obzor 2020. nacionalna osoba za kontakt za Europsko istraživačko vijeće Nina Sertić ukratko je predstavila novosti vezane za novi radni program za 2018. godinu. Nakon uvodne prezentacije, Obzor 2020. nacionalna osoba za kontakt za pravna i financijska pitanja Vanja Malašić održala je prezentaciju o osnovnim financijskim pravilima Obzor 2020. programa s naglaskom na ERC projekte.

Izv. prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, dobitnica ERC Starting granta, predstavila je svoj projekt CoSMass i dala niz praktičnih savjeta koji će sigurno pomoći budućim prijaviteljima prilikom pisanja i provedbe ERC projekata. Predstavili su se i članovi ERC projektnog tima, doktorand Krešimir Tisanić i dr.sc. Ivan Delvecchio koji su govorili o tome što za njih i njihov razvoj karijere znači rad na tako velikom projektu.

Za sljedeću godinu Agencija za mobilnost i programe EU najavljuje nastavak radionica na temu Europskog istraživačkog vijeća iz programa Obzor 2020., kao i radionice o drugim važnim horizontalnim temama tog programa.