Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Informativni dan COST programa, MZO, Zagreb, 4. listopada 2019.
23.09.2019.

Informativni dan COST programa, MZO, Zagreb, 4. listopada 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira Informativni dan posvećen COST programu kojemu je svrha predstaviti mogućnosti prijave akcija u sklopu COST programa, kao i objasniti načine participiranja u njima.

Informativni dan održat će se 4. listopada 2019. s početkom u 9.30 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb) na kojem će direktor COST programa, dr. Ronald de Bruin, iznijeti mogućnosti COST-a, kao i načine sudjelovanja u COST programu. Službeni jezik informativnog dana bit će engleski.

Europska suradnja u znanosti i tehnologiji (COST) financijska je organizacija namijenjena stvaranju istraživačkih mreža, pod nazivom COST akcije. Spomenute akcije nude otvoren prostor za suradnju među znanstvenicima diljem Europe (i šire) dajući poticaj istraživačkom napretku i inovacijama. Nadalje, COST akcije podržavaju umrežavanje znanstvenika i znanstvenica u svim znanstvenim područjima, stavljajući naglasak na interdisciplinarnost. Akcije podrazumijevaju razmjenu znanja i iskustva i to u sklopu konferencija, treninga, radionica, kao i kratkih znanstvenih posjeta. Poseban naglasak COST programa stavljen je na mlade istraživače i istraživačice nudeći im priliku za umrežavanje i stjecanje iskustva na početku znanstvene karijere.

Predstavnici COST asocijacije, dr. Ronald de Bruin, gosp. Christer Halen i gosp. Bart Veys, predstavit će 4. listopada 2019. zainteresiranoj znanstvenoj zajednici sve mogućnosti COST programa.

Ljubazno Vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite popunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 30. rujna 2019.