Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

24.02.2021.

Najava međunarodnog natječaja za istraživačke projekte CHANSE

Konzorcij CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe) objavit će natječaj za međunarodne istraživačke projekte “Transformations: Social and Cultural Dynamics in the Digital Age” u ožujku 2021. Program je nastao zajedničkom suradnjom mreža HERA i NORFACE, a provodit će ga 27 organizacija za financiranje istraživanje iz 24 države uz koordinaciju Poljske nacionalne agencije za znanost (NCN).

U okviru natječaja CHANSE financirat će se nova i inovativna istraživanja o procesima, značenju i posljedicama transformacija i inovacija u aktualnom digitalnom dobu kroz prizmu društvene i kulturne dinamike. Detaljan opis istraživačkih tema dostupan je ovdje.

Ukupni proračun natječaj iznosi 36 milijuna eura, od čega 26 milijuna eura čine nacionalna sredstva organizacija-sudionica, dok je 10 milijuna eura sufinancirano od strane Europske komisije. Preporučeni maksimalni iznos financiranja iznosi 1.500.000 EUR po međunarodnom projektu. Istraživačka skupina mora se sastojati od najmanje četiri voditelja, tj. partnera iz četiri ili više zemalja koje sudjeluju u natječaju. Svaki voditelj mora biti prihvatljiv prema uvjetima nacionalne organizacije za čije se financiranje prijavljuje. Trajanje projekata je od 24 do 36 mjeseci. Kako bi se olakšao proces formiranja projektnih konzorcija, izrađena je aplikacija za pronalazak potencijalnih partnera koja je dostupna na sljedećoj poveznici

Službena objava natječaja i pokretanje sustava za podnošenje prijava očekuje se 9. ožujka 2021. Sve informacije o natječaju dostupne su na mrežnoj stranici www.chanse.org.