Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Izvrsna znanost
  • Marie Sklodowska-Curie akcije
  • Natječaji
  • Zatvoren je natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE) za 2019. godinu

Marie Sklodowska-Curie akcije » Natječaji

Zatvoren je natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE) za 2019. godinu
04.04.2019.

Zatvoren je natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE) za 2019. godinu

Ovogodišnji natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija službeno je zatvoren! Europska komisija zaprimila je 308 prihvatljivih projektnih prijedloga, što je povećanje od 12% u odnosu na prošlu godinu. S proračunom od 80 milijuna eura, predviđa se postotak uspješnosti oko 25%.

Svim hrvatskim prijaviteljima želimo uspješne projekte!

Kao i prethodnih godina, najviše prijava pristiglo je iz područja inženjeringa, bioloških znanosti te društvenih znanosti.

Rezultati evaluacije mogu se očekivati početkom srpnja, dok se za početak provedbe financiranih projekata predviđa jesen ove godine.

RISE projekti se odnose na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

Poveznica na video Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange

Prema MSCA radnom programu za period 2018. – 2020. godine, sljedeći natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija trebao bi se otvoriti početkom prosinca 2019. godine.