Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održan Info dan za područje Svemir u programu Obzor 2020.
18.09.2018.

Održan Info dan za područje Svemir u programu Obzor 2020.

Informativni dan za područje Svemir u programu Obzor 2020. održan je 6. rujna 2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Nakon uvodnog govora državnog tajnika za znanost, dr.sc. Tome Antičića, prisutni su imali prilike saslušati predstavnika Europske komisije, gospodina Mats Ljungqvist (DG GROW)  koji je prezentirao Radni program 2018-2020 u području Svemir  te svemirsku strategiju Europe i budući EU okvirni program.

Član Programskog odbora za Svemir, hrvatski predstavnik u tom tijelu , prof. Stjepan Bogdan u svom izlaganju osvrnuo se na dosadašnje sudjelovanje hrvatskih institucija u ovom području Obzora, kao i nedavnim inicijativama u Hrvatskoj vezano za uspješnije uključivanje u ovo područje.

Slijedile su prezentacije prof. Zdravka Terzea o SST i GOVSATCOM područjima, dr.sc. Vesna Poslončec- Petrić  o Copernicus relejnom centru u Hrvatskoj http://science.geof.unizg.hr/copernicus/ te dvije prezentacije uspješnog sudjelovanja hrvatskih organizacija u području Svemir , tvrtke Amphinicy d.o.o. i Hrvatskog šumarskog instituta.