Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Radionica “Sustainable Process Industry Strategy Towards 2050”
23.08.2018.

Radionica “Sustainable Process Industry Strategy Towards 2050”

U Bruxellesu će se 2. 10. 2018. u organizaciji A.SPIRE aisbl održati radionica pod nazivom “Sustainable Process Industry Strategy Towards 2050”.

SPIRE (Održiva prerađivačka industrija) je trenutno u procesu revidiranja izvornih SPIRE2030 smjernica i stvaranja Vizije2050, koja će definirati kako javno privatno partnerstvo (PPP) može doprinijeti smanjenju emisije CO2, poboljšati korištenje voda i otpada, očuvati prirodne resurse i osigurati zdravlje i dobrobit građanima EU. Osam sektora prerađivačke industrije okupljenih u savezu SPIRE rade na stvaranju zajedničkog strateškog pristupa i pružanju rješenja za zajedničke ciljeve.

Ciljevi radionice su da zainteresirani dionici pregledaju i potvrde smjernice SPIRE Vizije2050, uspostave suradničke sporazume s državama članicama i druga ugovorna javno-privatna partnerstva (cPPPs), te osiguraju zamah razvoju SPIRE 2050 smjernica. Uloga sudionika bit će presudna za ostvarivanje sljedeće strategije prema 2050 godini. Ovo je prilika da se otvoreno raspravi Vizija2050 sa svim sudionicima, uključujući članove SPIRE-a, predstavnike Europske komisije, predstavnike država članica i regija, članova Europskog parlamenta, civilnoga društva i drugih partnera.

SPIRE pruža značajnu dodanu vrijednost industriji, malim i srednjim poduzećima i društvu u Obzoru 2020 i nastoji postići još veći doprinos u Obzor Europi kroz novu SPIRE2050 Viziju. SPIRE savez ima ambiciju  povećati konkurentnost i pomoći EU prerađivačkoj industriji da se pozicionira kao lider u tranziciji prema ugljičnom neutralnom i kružnom gospodarstvu i društvu.

Registracija je otvorena, prijaviti se možete ovdje, dok se program radionice nalazi na sljedećoj poveznici.

Korisne poveznice: https://www.spire2030.eu/