Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

24.02.2016.

Zapošljavanje iskusnih istraživača unutar MSP-a - SME Innovation Associate

Izvršna agencija za malo i srednje poduzetništvo (EASME) Europske unije pokrenula je novu inicijativu SME Innovation Associate kako bi se olakšalo povezivanje talentiranih istraživača s europskim malim i srednjim poduzetništvom te start-up poduzećima, a u cilju jačanja inovativnih ideja u istraživačkim ili inovacijskim projektima.

Putem inicijative SME Innovation Associate, Europska komisija financira zapošljavanje postdoktorskih istraživača za daljnje istraživanje ili inovaciju poslovne ideje na period od godinu dana. Inicijativom će se financirati 90 malih i srednjih poduzetnika, a ostvarena međunarodna mobilnost istraživača  jedan je od uvjeta za prijavu.

Dodatno, malim i srednjim poduzećima dodijelit će se i individualna bespovratna sredstva kako bi se osigurale plaće i ostali troškovi zapošljavanja iskusnih znanstvenika, uključujući i troškove istraživanja.

Interes za suradnju tvrtke objavit će se i na EURAXESS Jobs portalu.

Uvjeti prijave za MSP:

  • sudjelovati mogu samo predstavnici malog i srednjeg poduzetništva (uključujući i start-up poduzeća) koji su osnovani u državama članicama EU ili pridruženim zemljama programa Obzora 2020.
  • prijavitelji moraju ispuniti upitnik samo-procjene poduzeća putem Portala za sudionike (SME self-assessment). Prihvatljive su one tvrtke kojima je potvrđen status malog i srednjeg poduzetnika.


Uvjeti prijave za istraživače:

  • posjedovanje doktorata (ili ekvivalenta)
  • mogućnost demonstriranja ekspertize tražene u natječaju
  • ostvarivanje međunarodne mobilnosti – odnosno u trenutku zapošljavanja istraživač ne može boraviti ili provoditi svoju glavnu djelatnost u državi u kojoj je tvrtka osnovana i to ne više od 12 mjeseci u 3 godine prije datuma zapošljavanja. 

VIše informacija o inicijativi dostupno je na https://ec.europa.eu/easme/en/h2020-sme-innovation-associate