Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Najava Smart City konferencije: How to Create Smart City Project?, 21. lipnja 2017., Veleposlanstvo SAD-a
31.05.2017.

Najava Smart City konferencije: How to Create Smart City Project?, 21. lipnja 2017., Veleposlanstvo SAD-a

Konferencija o “pametnim gradovima“ održat će se u srijedu, 21. lipnja u Veleposlanstvu SAD-a s početkom u 10:00 sati. Ideja je konferencije potaknuti dijalog hrvatskih gradova s američkim poduzećima koja im mogu pomoći u uvođenju suvremenih tehnologija za učinkovito upravljanje gradskim resursima, u poboljšanju kvalitete života stanovnika te povećanju zadovoljstva posjetitelja.

Konferencija će započeti pozdravnim govorom veleposlanice Juliete Valls Noyes te uvodnom prezentacijom g. Roberta Peasleea, američkog trgovinskog konzula u Milanu i voditelja sektora “pametnih gradova“ za europsko tržište. International Data Corporation (IDC), poznata američka tvrtka za analize tržišnih trendova u IT industriji, prezentirat će svoja predviđanja razvoja “pametnih gradova“ u narednim godinama. Srž konferencije bit će kratki prikazi konkretnih rješenja američkih poduzeća IBM, Motorola, Microsoft, Fortinet, Oracle, BigBelly, Streetline i ParkJockey. Kroz panel diskusiju upoznat ćemo se i s postignućima hrvatskih pametnih gradova: Dubrovnika, Zagreba, Rijeke i Pleternice, a potom vidjeti koji su izvori financiranja namijenjeni projektima „pametnih gradova“ Obzora 2020. na raspolaganju. Na kraju, sudionici će moći pojedinačno razgovarati s predstavnicima američkih poduzeća.

Ako želite sudjelovati na konferenciji i zanima vas povezivanje s američkim poduzećima koja će izlagati, javite se putem e-maila na adresu Suzana.Vezilic@trade.gov  najkasnije do utorka, 6. lipnja. Broj mjesta je ograničen.