Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

19.10.2018.

Projekt Using science for / in diplomacy for addressing global challenges (S4D4C) raspisao je natječaj Open Doors Programme

Using science for / in diplomacy for addressing global challenges (S4D4C) je projekt financiran putem Obzor 2020 programa s ciljem osiguravanja novih znanstvenih pristupa i istraživačkih rezultata kako bi se učinkovito adresirale potrebe EU politika u pogledu budućih izazova.

Natječajem Open Doors Programme postdoktorskim istraživačima pruža se mogućnost da uspostave komunikaciju s diplomatima, kreatorima politike i globalnim stručnjacima kako bi im omogućili pristup i korištenje znanstvenih istraživanja.

Open Doors Programme provoditi će se od početka prosinca 2018. do ožujka 2019. godine. U tome periodu odabrani istraživači imaju priliku:

  • sudjelovati na sastancima s ministarstvima, agencijama za financiranje, kao i europskim i međunarodnim organizacijama u Njemačkoj (German Centre for Higher Education Research and Higher Studies – DLR, Bonn) kako bi naučili najbolje prakse u diplomskoj znanosti, svojim izazovima i mogućnostima.
     
  • sudjelovati u individualnim posjetima španjolskom veleposlanstvu, tj. sudjelovati na sastancima kako bi naučili o različitim odjelima španjolskog veleposlanstva, upoznali pozvane govornike i prisustvovali diplomatskim aktivnostima.


Rok za prijavu je do 31. listopada 2018.

Više informacija o navedenom programu dostupno je na: https://www.s4d4c.eu/s4d4c-open-doors-programme-call-opens-now/