Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održan MSCA RISE informativni dan
02.03.2017.

Održan MSCA RISE informativni dan

Informativni dan za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE) održan je 1. ožujka 2017. u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Svrha RISE-a je međunarodna i međusektorska suradnja organizacija te mobilnost istraživača i ostalih osoba uključenih u inovacijske i istraživačke aktivnosti s posebnim naglaskom na razmjenu iskustva i znanja.

Okupilo se 53 sudionika, predstavnika akademske zajednice, znanstvenih instituta te privatnog sektora, kako bi se upoznali s mogućnostima koje nudi razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija.
 
Pravila natječaja predstavila je Sandra Vidović iz Odjela za Obzor 2020. Agencije za mobilnost i programe EU koja je ujedno i nacionalna osoba za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije. Dr. sc. Mihaela Perić predstavila je projektni obrazac, praktične savjete za pisanje projekta te postupak evaluacije projekta. Profesor Božidar Šantek s Prehrambeno- biotehnološkog fakulteta te docent Goran Krajačić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu predstavili su uspješan RISE projekt „Phoenix” i upoznali sudionike s praktičnom implementacijom projekta, ali i sa svim mogućnostima koje se nude kako za osoblje tako i za instituciju kroz sudjelovanje u RISE projektu.
 
Ovogodišnji natječaj za razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija otvoren je do 5. travnja 2017. godine, a za njega je unutar proračuna za Marie Sklodowska-Curie akcije predviđeno 80 milijuna eura.