Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

01.06.2017.

Održana radionica „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu Stipendiju u okviru Marie Skłodowska - Curie akcija“, 30. svibnja 2017., Zagreb

U okviru otvorenog natječaja za individualne stipendije Marie Sklodowska – Curie akcija, a s ciljem povećanja stope uspješnosti hrvatskih prijavitelja u ovom prestižnom europskom programu financiranja znanstvenog istraživanja, Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je jednodnevnu radionicu „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu Stipendiju u okviru Marie Skłodowska - Curie akcija“.

Radionica se održala 30. svibnja 2017. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 9:30 sati.

Radionica je bila namijenjena prvenstveno iskusnim istraživačima (doktori znanosti, odnosno istraživači s više od 4 godine istraživačkog iskustva), ali mogli su sudjelovati i mladi istraživači (mladi istraživači koji još nisu doktori znanosti ili imaju manje od 4 godine istraživačkog iskustva) koji namjeravaju prijaviti Marie Skłodowska - Curie projekt 2017. godine, kao i administrativno osoblje koje je uključeno u izradu Marie Skłodowska - Curie projektnog prijedloga.

Radionicu su vodile dr. sc. Mihaela Perić, dugogodišnja evaluatorica Marie Skłodowska - Curie individualnih projektnih prijedloga te Sandra Vidović, nacionalna osoba za kontakt za Marie Skłodowska - Curie akcije.

Sandra Vidović predstavila je uvodno pravila individualnih stipendija, profesor dr.sc. Hrvoje Šikić predstavio je svoja iskustva postupka pisanja, prijave i provedbe MoLeGro projekta Globalne stipendije te fazu reintegracije dok je dr.sc. Mihaela Perić detaljno predstavila dijelove projektnog prijedloga, postupak evaluacije te zaključno savjete za pisanje projektnog prijedloga.

U drugom dijelu radionice, sudionici su se podijelili u radne grupe kako bi kako bi ocijenili jedan projektni sažetak i na taj način uvidjeli prednosti i nedostatke vlastitih projektnih prijedloga.

Individualnim stipendijama jača se kreativnost i inovativni potencijal iskusnog istraživača i to radom na osobnim istraživačkim projektima kroz ostvarenje međunarodne i po mogućnosti međusektorske mobilnosti. U okviru Marie Sklodowska – Curie akcija za individualne stipendije u 2017. godini izdvojeno je 248,7 milijuna eura. Natječaj je otvoren do 14. rujna 2017. godine.

 

Ako želite prijaviti individualnu stipendiju, a nemate organizaciju koja bi Vas ugostila, objedinjene informacije o iskazima interesa stranih institucija za ugošćavanje znanstvenika u okviru individualnih stipendija dostupne su na mrežnim stranicama Obzor 2020. (ovdje).