Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC)
12.09.2017.

Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC)

U četvrtak, 28.09.2017., održat će se radionica Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu s početkom u 10 sati. Radionicu će, uz ostale govornike, voditi i izv. prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, hrvatska astrofizičarka i dobitnica prestižnog ERC Starting grant-a, a predstavit će se i članovi njenog istraživačkog tima - poslijedoktorand Ivan Delvecchio i doktorand Krešimir Tisanić.

Vernesa Smolčić, prva je znanstvenica u Hrvatskoj koja je od Europskog istraživačkog vijeća dobila čak milijun i pol eura za svoj projekt “Istraživanje rasta zvjezdane mase i mase supermasivnih crnih rupa u galaksijama kroz kozmičko vrijeme: Utiranje puta za sljedeću generaciju pregleda neba
Diplomirala je fiziku na PMF-u u Zagrebu, doktorirala na Sveučilištu u Heidelbergu, radeći disertaciju na Institutu Max Planck za astronomiju, a napravila je i dva postdoktorata u Njemačkoj (European Southern Observatory) i Sjedinjenim Američkim Državama (California Institute of Technology).

Odnedavno je postala i ambasadorica Zadovoljna akademije, a više informacija o njenom obrazovanju i radu možete pronaći na poveznici.

Rok za prijavu je četvrtak, 21.09.2017.  Broj sudionika je ograničen. Potvrde o sudjelovanju  i konačan program slat će se po završetku roka za prijavu.

Prijava je moguća putem poveznice.