Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

12.02.2018.

Održan Informativni dan za područje Nanotehnologije, napredni materijali, biotehnolgija, napredna proizvodnja i prerada

Nacionalni Informativni dan za područje Nanotehnologije, napredni materijali, biotehnologija, napredna proizvodnja i prerada u okviru programa Obzor 2020., održan je 8. veljače 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Predstavljeni su pozivi i teme u okviru Radnog programa za područje Nanotehnologije, napredni materijali, biotehnologija, napredna proizvodnja i prerada (NMBP) za razdoblje 2018.-2020. U prezentaciji g. Luce Polizzija iz Europske komisije poseban je naglasak stavljen na Open Innovation Test Beds, kao novog modela kojim se nastoji povećati učinak primjene nanotehnologija i materijala u raznim područjima znanosti i tehnologije, koji ujedno upućuje na smjer razvoja budućeg Okvirnog programa.

Sudionici su imali prilike čuti i evaluatorsko iskustvo prof. Vlatke Rajčić s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te primjere dva projekta u kojima su sudjelovali hrvatski partneri:

  • doc. dr. sc. Irina Stipanović Oslaković iz tvrtke Infa plan konzalting prezentirala je projekt u području naprednih materijala (EnDurCrete), a
  • izv. prof. dr. sc. Zvjezdana Findrik Blažević s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu predstavila je projekt CARBAZYMES u području biotehnologije.

Prezentacije s Informativnog dana dostupne su u nastavku: