Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

14.02.2018.

Održan Informativni dan za područje Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomija

Nacionalni Informativni dan za područje Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomija u okviru programa Obzor 2020., održan je 9. veljače 2018. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Predstavnik Europske komisije, g. Miroslav Božić iz Europske predstavio je pozive i teme u okviru Radnog programa za područje Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomija (SC2) za razdoblje 2018.-2020.

Predstavnice Ministarstva poljoprivrede pozvale su sudionike da iskažu interes za konkretna područja suradnje s državom Izrael u području poljoprivrede do 16. veljače 2018. (fp@mzo.hr).

Sudionici su imali prilike čuti i evaluatorsko iskustvo prof. dr. sc. Svjetlane Krstulović Šifner, sa Sveučilišta u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora te primjere dva projekta u kojima su sudjelovali hrvatski partneri:

  • doc. dr. sc. Vanja Jurišić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prezentirala je projekt GRACE u području biogoriva, u kojem kao partner iz privatnog sektora sudjeluje INA d.d.
  • dr. sc. Željko Zgrablić s Hrvatskog šumarskog instituta predstavio je projekt INCREdible s poziva Rural Renaissance.

Na kraju Info dana gđa Mirela Čokešić je predstavila natječaje za prijave projekata u području PRIMA inicijative, a dr. sc. Ivica Vilibić je prezentirao status BluMed inicijative.

Prezentacije s Informativnog dana dostupne su u nastavku: