Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

11.04.2017.

Održan Obzor 2020. informativni dan na Sveučilištu u Dubrovniku

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku organizirala je 5. travnja 2017. informativni dan posvećen Okvirnom programu EU za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Na informativnom danu predstavljene su Marie Sklodowska – Curie aktivnosti i Obzor 2020. pravna i financijska pravila.

Informativni dan okupio je preko tridesetak sudionika, znanstvenika i predstavnika Sveučilišta u Dubrovniku, razvojnih agencija, organizacija i poduzeća iz Dubrovačko-neretvanske županije. Uz navedene sudionike, na treningu su sudjelovali sudionici ERASMUS+ tjedna za nastavno i administrativno osoblje organiziranom na Sveučilištu u Dubrovniku. Osim upoznavanja s mogućnostima i pravilima programa Obzor 2020., sudionicima je ovo bila izuzetna prilika da se međusobno povežu te razmjene iskustva i praksu prijave i sudjelovanja u okvirnim programima Europske Unije.

Mogućnosti za istraživače kao i mogućnosti za konzorcijske projekte u okviru Marie Sklodowska – Curie akcije predstavila je Sandra Vidović, Obzor 2020. nacionalna osoba za kontakt za Marie Sklodowska – Curie akcije. Pravna i financijska pravila te pravno i administrativno vođenje projekta predstavila je Manda Japunčić, Obzor 2020. nacionalna osoba za kontakt za pravna i financijska pitanja