Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održan međunarodni sastanak i trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt u sklopu SiS.net projekta
16.03.2018.

Održan međunarodni sastanak i trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt u sklopu SiS.net projekta

Agencija za mobilnost i programe Europske unije je u okviru Obzor 2020. SiS.net projekta od 14. do 16. ožujka u Zagrebu organizirala međunarodni sastanak i trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt okupivši 34 sudionika iz 25 europskih zemalja i pridruženih država članica Obzoru 2020.

U dijelu programa o znanstvenoj komunikaciji Dr. sc. Marko Košiček sa Instituta Ruđer Bošković ujedno glavni savjetnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavio je iskustva znanstvene komunikacije iz hrvatske perspektive. Terje Tuisk, voditeljica sektora znanstvene komunikacije, Estonian Research Council predstavila je aspekte znanstvene komunikacije relevantne u Obzor 2020. projektima nakon čega je uslijedila interaktivna sesija.

Posljednjega dana održan je trening o istraživačkom integritetu kojeg su vodili Nicole Foger, predsjedavajuća ENRIO mrežom (European Network of Research Integrity Offices) i Pere Puigdomenech Rosell, profesor sa Universitat Autonoma de Barcelona

Obzor 2020. projekt SiS.net mrežni je projekt nacionalnih kontakt osoba za Znanost s društvom i za društvo sa svrhom jačanja kapaciteta nacionalnih kontakt osoba kako bi pružili podršku znanstvenim organizacijama u sudjelovanju u programu Obzor 2020.