Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Nagrada Horizon Impact
01.04.2019.

Nagrada Horizon Impact

Europska komisija po prvi je put pokrenula nagradu Horizon Impact namijenjenu projektima koje financira EU i čiji su rezultati postigli vrijedan društveni utjecaj u Europi i izvan nje. Horizon Impact prepoznaje i nagrađuje najutjecajnije projekte financirane unutar programa Obzor 2020. i njegovog prethodnika, 7. okvirnog programa (FP7, 2007. – 2013.).

Nagrada ima za cilj prikazati šire društveno-ekonomske koristi od ulaganja Europske unije u istraživanje i inovacije te potaknuti sudionike projekata da na najbolji mogući način rukovode projektima i iskorištavaju rezultate istraživanja. Horizon Impact omogućuje pojedincima ili timovima da predstave svoje najbolje prakse i postignuća.

Cilj je nagrade stvoriti uzore i potaknuti korisnike sredstava za istraživanje i inovacije na povećanje učinaka vlastitih istraživanja.

Bit će dodijeljeno pet nagrada u iznosu od po 10 000 eura. Pobjednici će biti proglašeni na R&I Danima u Bruxellesu u rujnu 2019. godine. Rok za prijavu na natječaj je 28. svibnja 2019. godine. Ova će nagrada pobjednicima omogućiti veću vidljivost i povećanu medijsku pokrivenost. Komisija će dodatno raditi na promicanju pobjednika pozivajući ih na druge važne događaje kako bi svjedočili o svojem uspjehu.

Natječaj je otvoren za sve pravne osobe, pojedince ili timove čiji je projekt završen u programima FP7 ili Obzor 2020., a koji mogu pružiti dokaz o utjecaju koji su njihovi projekti ostvarili.

Uvjete za prijavu moguće je vidjeti na poveznici https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/funding/funding-opportunities/prizes/horizon-impact-award_en#latest

Sve dodatne informacije nalaze se sljedećim poveznicama:

https://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/prizes/contest_rules/h2020-prizes-rules-hia_en.pdf

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/support/faq;categories=;programme=null;actions=;keyword=Horizon%20Impact%20Award