Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Zatvoren natječaj za Individualne stipendije MSCA - rekordan broj prijavitelja
13.09.2018.

Zatvoren natječaj za Individualne stipendije MSCA - rekordan broj prijavitelja

Ovogodišnji natječaj za Individualne stipendije MSCA je službeno zatvoren 12. rujna 2018. godine. Europska komisija zaprimila je 9.830 projektnih prijedloga.

Najveći broj projektnih prijedloga, 7.565 odnosi se na Standardne stipendije. Za Reintegracijski panel prijavilo se 610 istraživača, dok se za panel koji omogućuje povratak istraživačkim aktivnostima odlučio 471 istraživač. Za Društveno poslovni panel, odnosno istraživačku aktivnost u neakademskom sektoru prijavilo se 327 istraživača. Za Globalnu stipendiju prijavilo se 857 istraživača.

Rezultati natječaja očekuju se u veljači 2019. godine!

Svim hrvatskim prijaviteljima želimo uspješne projekte!

MSCA Individualne stipendije namijenjene su iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost.

Novost u ovogodišnjem natječaju bila je mogućnost sudjelovanja u Widening panelu. Odnosno, ovogodišnje projektne prijave, u kojima je organizacija domaćin smještena u Widening zemljama, a koje nisu financirane putem MSCA budžeta, automatski će biti prebačene u panel Widening stipendija te na taj način dobiti dodatnu priliku za financiranje projekta.

Prema MSCA radnom programu za period 2018. – 2020. godine, sljedeći natječaj za Individualne stipendije otvara se 11. travnja 2019. godine.