Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Popratni materijali i savjetovanje za pisanje MSCA RISE projektnih prijedloga
15.02.2019.

Popratni materijali i savjetovanje za pisanje MSCA RISE projektnih prijedloga

Ovogodišnji natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija otvoren je do 2. travnja 2019.

Za hrvatske organizacije koje pripremaju projektne prijedloge, u okviru Net4Mobility+ projekta izdali smo RISE Handbook, koji sadrži savjete za pisanje projektnog prijedloga na način da je svaki pod kriterij projektnog prijedloga dodatno objašnjen i uključuje najčešće komentare evaluatora. Dokument je dostupan na mrežnim stranicama Net4Mobiltiy+ projekta, odnosno ovdje.

Promotivni video EK dostupan je ovdje:


Europska komisija je u siječnju 2019. godine u Briselu organizirala informativni dan za koordinatore MSCA RISE projekata. Cilj info dana je da se koordinatori upoznaju s pravilima i implementacijom RISE projekata te da se osobno susretnu s voditeljima projekata od strane REA-a (Izvršna agencija za istraživanje Europske komisije). Informativnim danom koordinatori su upoznati s cjelokupnim projektnim ciklusom i horizontalnim aspektima, uključujući:
-    Koordinaciju projekta
-    Provođenje upućivanja
-    Izvještavanje i financijska provedba
-    Intelektualno vlasništvo,
-    Otvoreni pristup
-    Komunikacija i diseminacija rezultata.

Prezentacije u video i pdf obliku dostupne su ovdje.

Hrvatske organizacije koje prijavljuju projektni prijedlog, slobodne su dogovoriti individualno savjetovanje kako bi se prošli svi aspekti projektnog prijedloga. Također, slobodni ste iskoristiti mogućnost čitanja projektnih prijedloga i komentara na neznanstveni dio projektne prijave. Ako ste zainteresirani, projektne prijedloge nam slobodno dostavite do 18. ožujka 2019. (na adresu sandra.vidovic@mobilnost.hr ) kako bi pravovremeno dostavili komentare.