Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Objavljeni su rezultati MSCA RISE natječaja za 2019. godinu
02.07.2019.

Objavljeni su rezultati MSCA RISE natječaja za 2019. godinu

Europska komisija objavila je rezultate RISE natječaja za 2019. godinu. Sa 74 milijuna eura financirano je 67 projekata u kojima sudjeluje  801 organizacija (uključujući 449 sveučilišta te 103 mala i srednja poduzeća iz EU te 246 organizacija iz trećih zemalja). Postotak uspješnosti je oko 22%.

S navedenim sredstvima financirati će se 7.292 upućivanja osoblja (mladi i iskusni istraživači, tehničko, administrativno i upravljačko osoblje) uključenih u istraživanje i inovacije.

Čestitamo hrvatskim prijaviteljima čiji su projekti financirani!

RISE projekti se odnose na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

Prema MSCA radnom programu za period 2018. – 2020. godine, sljedeći natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija trebao bi se otvoriti početkom prosinca 2019. godine.