Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Objavljeni su rezultati MSCA Individualnih stipendija
15.02.2019.

Objavljeni su rezultati MSCA Individualnih stipendija

Putem MSCA Individualnih stipendija u 2018. godini, 1.351 istraživača, s najvećim potencijalima i projektima s izvrsnim učinkom na europsko društvo i ekonomiju, financirano je u iznosu od 273  milijuna eura. Najviše prijava i financiranih projekata je unutar panela za biološke znanosti i društvene znanosti. Ovogodišnji postotak uspješnosti je 14%. Primjeri financiranih projekata dostupni su ovjde.

Novost u ovogodišnjem natječaju bila je mogućnost sudjelovanja u Widening panelu. Odnosno, ovogodišnje projektne prijave, u kojima je organizacija domaćin smještena u Widening zemljama, a koje nisu financirane putem MSCA budžeta, već su bile na rezervnoj listi, automatski su prebačene u panel Widening stipendija! Ovim putem 33 istraživača dobilo je mogućnost financiranja!

Čestitamo Institutu Ruđer Bošković na uspješnom projektu te svim hrvatskim iskusnim istraživačima čiji su projekti odobreni za financiranje!

Ovim putem dostavljamo informacije koje bi Vam mogle biti od pomoći:
•    Uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja za hrvatske znanstvenike prilikom odlaska u inozemstvo
•    Povezivanje s ostalim Marie Curie stipendistima putem Marie Curie Alumni Association

Za pomoć pri implementaciji i promociji projekta, slobodno nam se obratite!

MSCA Individualne stipendije namijenjene su iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost.

Prema MSCA radnom programu za period 2018. – 2020. godine, sljedeći natječaj za Individualne stipendije otvara se 11. travnja 2019. godine.