Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Objavljeni su rezultati MSCA Individualnih stipendija za 2019. godinu
06.02.2020.

Objavljeni su rezultati MSCA Individualnih stipendija za 2019. godinu

S ponosom objavljujemo da su, u okviru ovog kompetitivnog natječaja temeljenog na znasntvenoj izvrsnosti, ove godine Institut Ruđer Bošković te Medils, ostvarili uspješne prijave!

Dr.sc. Nikola Biliškov s Instituta Ruđer Bošković, u okviru Globalne stipendije provoditi će projekt GrindCore. Dr.sc. Biiškov će, na McGill Sveučilištu u Kanadi, pod vodstvom dr.sc. Tomislava Friščića te na Institutu Ruđer Bošković, pod vodstvom dr.sc. Krunoslava Užarevića, primjenom metoda in situ praćenja mehanokemijskih reakcija razotkriti njihove sustavne mehanističke zakonitosti, a zatim ta znanja primijeniti u osmišljavanju nekoliko novih kemijskih sustava relevantnih u energetici i zaštiti okoliša.

Dr.sc. Katarina Trajković putem Reintegracijske stipendije, CarboPore projekt će se provoditi na MedILS-u. Pod vodstvom dr.sc. Miroslava Radmana, dr.sc. Trajković provoditi će istraživanje dešifriranja mehanizma starenja, odnosno interakciju oksidativno oštećenih proteina sa staničnim membranama.

Putem MSCA Individualnih stipendija u 2019. godini, 1.475 istraživača, s najvećim potencijalima i projektima s izvrsnim učinkom na europsko društvo i ekonomiju, financirano je u iznosu od 294 milijuna eura. Najviše prijava i financiranih projekata je unutar panela za biološke znanosti i društvene znanosti. Ovogodišnji postotak uspješnosti je 15%.

I ovogodišnji natječaj pružao je mogućnost sudjelovanja u Widening panelu. Odnosno, ovogodišnje projektne prijave, u kojima je organizacija domaćin smještena u Widening zemljama, a koje nisu financirane putem MSCA budžeta, već su bile na rezervnoj listi, automatski su prebačene u panel Widening stipendija! Ovim putem 39 istraživača dobilo je mogućnost financiranja!

Čestitamo svim hrvatskim iskusnim istraživačima čiji su projekti odobreni za financiranje! Ovim putem dostavljamo informacije koje bi Vam mogle biti od pomoći:
•    Uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja za hrvatske znanstvenike prilikom odlaska u inozemstvo
•    Povezivanje s ostalim Marie Curie stipendistima putem Marie Curie Alumni Association

Za pomoć pri implementaciji i promociji projekta, slobodno nam se obratite!

MSCA Individualne stipendije namijenjene su iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost.

Prema MSCA radnom programu za period 2018. – 2020. godine, sljedeći natječaj za Individualne stipendije otvara se 8. travnja 2020. godine.