Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

11.04.2017.

Održan međunarodni trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt u sklopu NCP Academy projekta

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) 6. i 7. travnja 2017. godine organizirao je u Dubrovniku međunarodni trening Obzor 2020. nacionalnih osoba za kontakt koji je okupio 15 sudionika iz 8 europskih zemalja te pridruženih država Turske i Kolumbije.

Trening je organiziran u sklopu provedbe NCP Academy projekta (puni naziv projekta: National Contact Points for quality standards and horizontal issues) koji se financira iz programa Obzor 2020.

Trening je održan u svrhu usavršavanja trenerskih i moderatorskih sposobnosti i vještina nacionalnih osoba za kontakt. Sudionici su stekli dodatne vještine u području prijenosa znanja, dizajnu i implementaciji treninga, seminarskih igara i drugih trenerskih metoda. Među ostalim, obrađene su sljedeće teme; uloga trenera, osnove neuro-didaktike, različiti stilovi učenja, osnove dobre prezentacije, metode za grupno rješavanje problema, utjecaj grupne i hijerarhijske dinamike na trening te dizajn treninga. Detalji programa treninga dostupni su ovdje.

Birgit Baumann, voditeljica treninga, iskusni je međunarodni i certificirani poslovni trener, moderator i voditelj projekta te je pohađala brojne didaktičke tečajeve i tečajeve povezane s ovom tematikom.

Projekt NCP Academy je mrežni projekt pravnih i financijskih nacionalnih osoba za kontakt kroz koji se provode integrirani treninzi o različitim Obzor 2020. pitanjima, a namijenjeni su svim Obzor 2020. nacionalnim osobama za kontakt. Više informacija o NCP Academy projektu dostupno je ovdje.