Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Održana radionica „Mogućnosti prijave projektnog prijedloga Mreža za inovativno osposobljavanje“, zagreb, 19. listopada 2017.
23.10.2017.

Održana radionica „Mogućnosti prijave projektnog prijedloga Mreža za inovativno osposobljavanje“, zagreb, 19. listopada 2017.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu radionicu „Mogućnosti prijave projektnog prijedloga Mreža za inovativno osposobljavanje“ u povodu otvaranja natječaja za Mreže za inovativno osposobljavanje.

Riječ je o međunarodnoj i međusektorskoj suradnji kroz projekte doktorskih studija u okviru Mreža za inovativno osposobljavanje Marie Sklodowska-Curie akcija. Na radionici su predstavljene mogućnosti i pravila natječaja te postupak evaluacije projekta, a sudionici su dobili i praktične savjete za izradu projektnih prijedloga.
 
Radionicu su vodile izv. prof. dr. sc. Donatella Verbanac, dugogodišnja evaluatorica Marie Skłodowska-Curie projektnih prijedloga te Sandra Vidović, nacionalna osoba za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije. Profesor Gordan Lauc i mlada istraživačica Iwona Wójcik predstavili su svoja iskustva u pripremi i provedbi projekta GlySign, prvog europskog industrijskog doktorata u Hrvatskoj. Sudionicima je predstavljena i studija Europske komisije European Industrial Doctorates – towrads increased employability and innovation te korisni savjeti kako pronaći partnera za konzorcijske projekte.
 
Uz više od 30 predstavnika visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija, industrije i privatnog sektora te istraživača i administrativnog osoblja, na radionici su sudjelovale i nacionalne osobe za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije te predstavnici Europske komisije koji su sudjelovali na radionici u okviru studijskog posjeta projekta Net4Mobility.

Projekt Net4Mobility (Network of the Marie Skłodowska-Curie Actions National Contact Points) teži podizanju razine svijesti o mogućnostima financiranja putem Marie Sklodowska-Curie akcija (MSCA) unutar neakademskog i akademskog sektora, a osobito o novim shemama financiranja. Glavni su ciljevi projekta zajednička potpora, podizanje znanja, stručnosti i kvalitete usluga koje pružaju nacionalne osobe za kontakt za MSCA te povećanje standarda podrške korisnicima (pripadnicima akademskog i neakademskog sektora te istraživačima).
 
Natječaj za Mreže za inovativno osposobljavanje otvoren je do 17. siječnja 2018. te je u tu svrhu izdvojeno 442 milijuna eura. U okviru Mreža formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta sa svrhom osposobljavanja nove generacije istraživača. Konzorciji predlažu programe osposobljavanja na razini doktorata u akademskom sektoru i izvan njega.
Natječajna dokumentacija dostupna je ovdje.

Materijali radionice dostupni su na engleskom jeziku!