Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

06.11.2019.

Informativni dan za Obzor 2020., tematska područja: Biotehnologija / Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomija / Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Nacionalni Informativni dan za tematska područja programa Obzor 2020.: "Društveni izazov 2: Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomija, te Biotehnologija i Društveni izazov 5: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina" koji će se održati dana

28. studenog 2019. godine, s početkom u 9:30 sati, u velikoj dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža (Frankopanska 26, Zagreb), u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU).

Program je dostupan ovdje, te u nastavku ovog poziva.

Tijekom ovog iznimno sadržajnog Info dana, zainteresirani prijavitelji će se upoznati s uspješnim projektima hrvatskih prijavitelja u okviru izloženih primjera dobre prakse, čuti izlaganje evaluatora projekata i steći uvid u ključne izazove, prednosti i poteškoće s kojima su se u prijavi i provedbi projekata susretali hrvatski prijavitelji, te će saznati koje su mogućnosti potpore za program Obzor2020. u Hrvatskoj. Također, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja izložit će mogućnosti financiranja u okviru inicijative PRIMA te novosti koje nas čekaju u sljedećem okvirnom programu za istraživanje i inovacije Obzor Europa, čije je trajanje predviđeno od 2021. do 2027., s predloženim budžetom od oko 100 milijardi eura što ga čini do sada najambicioznijim europskim programom za financiranje istraživanja i inovacija.

Ističemo dolazak predstavnice Europske komisije, gđe. Aizbalte koja će predstaviti aktualne radne programe te otvorene natječaje u tematskim područjima Obzora 2020.: Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda, bioekonomija, te Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice ovdje. Prijave su otvorene do ponedjeljka 25. studenog 2019. godine, odnosno do popunjenja slobodnih mjesta. 

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na  e-mail: Vlatka.GodinicMikulcic@mobilnost.hr.  

Veselimo se vašem dolasku!

Prilog: Agenda