Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

24.11.2017.

Informativni dan za Buduće i tehnologije u nastajanju (FET) - 5. prosinca 2017.

Pozivamo Vas na nacionalni informativni dan za područje Buduće i tehnologije u nastajanju (FET), koji će se održati u utorak, 5. prosinca 2017. godine u dvorani 3. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54, Zagreb, s početkom u 9.30 sati.

U okviru FET područja podupiru se istraživanja koja nadilaze okvire sadašnjih spoznaja, načela i općeprihvaćenih stajališta. Konkretno, financiraju se projekti interdisciplinarne suradnje koja zahtijeva pravu sinergiju između najšireg spektra znanosti, kako bi se novo znanje i inovativne ideje pretočile u održive osnove koje otvaraju put prema realizaciji novih tehnologija.

Na informativnom danu će predstavnik Europske komisije izložiti i pojasniti pozive u okviru novog radnog programa za razdoblje 2018.-2020. za područje FET, grupirane u 3 ključne aktivnosti:
1. FET Open
2. FET Proactive
3. FET Flaghsip

Program info dana će obuhvatiti primjere uspješnih projekata hrvatskih institucija u okviru ovog područja, pregled sudjelovanja u FET-u te savjete uspješnih prijavitelja, a preliminarni program možete pogledati u prilogu.

Registracija na događanje je obavezna budući da je broj mjesta ograničen stoga Vas molimo da se prijavite na poveznici.

Praćenje događanja bit će omogućeno i putem poveznice: https://connect.carnet.hr/irb-fet2020/.
Službene upute pruzatelja usluge nalaze se na mrežnim stranicama: http://www.carnet.hr/acp/upute. Za pristup u virtualnu sobu nije potrebna lozinka, već je dovoljno imati navedenu poveznicu ili mrežnu stranicu.