Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

15.01.2018.

Javne konzultacije Europske komisije u području ulaganja, istraživanja i inovacija, malog i srednjeg poduzetništva te jedinstvenog tržišta

Europska komisija je 10. siječnja 2018. pokrenula nekoliko javnih konzultacija u ključnim područjima kako bi prikupila mišljenja i prijedloge za sljedeći dugoročni proračun EU nakon 2020. godine.

Konzultacije su sastavni dio procesa kreiranja EU politika te im je cilj prikupiti stavove svih zainteresiranih strana o tome kako najbolje iskoristiti sredstava proračuna EU kako bi se povećala produktivnost i konkurentnost Europe i Europskog istraživačkog prostora.  

Svi dionici koji su zainteresirani za ulaganje, poduzetništvo, istraživanje, inovacije, malo i srednje poduzetništvo te jedinstveno tržite mogu dati svoje mišljenje do 8. ožujka 2018. Više informacija o navedenim konzultacijama dostupno je ovdje.

Upitnik (dostupan ovdje) je otvoren za sve, odnosno mogu ga ispuniti pojedinci, istraživači i građani EU, predstavnici istraživačkih, poslovnih, nevladinih i ostalih organizacija. Upitnik nije dugačak i za popunjavanje treba maksimalno 20 minuta.

Više informacija u EU javnim konzultacijama dostupno je ovdje.