Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Novosti

Novosti

Poticajna nagrada – EIC Horizon Prize for “Innovative Batteries for eVehicles”
13.07.2018.

Poticajna nagrada – EIC Horizon Prize for “Innovative Batteries for eVehicles”

Otvorene su prijave na natječaj za Poticajnu nagradu Innovation batteries for eVehicles, u Obzoru 2020. koja za ciljeve ima poticanje znanja, inovativnosti i konkurentnosti u tehnologijama akumulatora / energije za e-vozila, poboljšanje europske proizvodne baze baterija za e-vozila, jačanje europskog industrijskog lanca vrijednosti (npr. putem iskorištavanja ili sinergija s postojećim europskim industrijskim infrastrukturama), jačanje europske dodane vrijednosti u opskrbi i poznavanju naprednih materijala i kemikalija za baterije, potaknuti elektro-mobilnost, otvoriti nova tržišta i potaknuti tehnološke inovacije, kao i doprinijeti značajnom padu emisija CO2 i NOx u skladu s globalnim politikama zaštite okoliša.

Najboljim rješenjem smatrat će se novi sustav baterije za napajanje električnih vozila koji pruža visoke standarde za sigurnost, održivost i recikliranje. Pruža korisničko iskustvo slično onom benzinskog / dizelskog vozila s obzirom na performanse, raspon i vrijeme ponovnog pokretanja. Pokazuje značajan napredak u novim materijalima i tehnologijama, istodobno izbjegavajući ovisnost o uvoznim materijalima (npr. skupi, rijetki i neodrživi materijali).

Nagrada od 10 milijuna eura bit će dodijeljena pojedincu, organizaciji ili grupi prijavitelja.

Rok za iskazivanje namjere sudjelovanja: 23.02.2019

Rok za podnošenje prijava: 17.12.2020

Više informacija o sudjelovanju možete saznati u pravilima sudjelovanja - EIC Horizon Prize for “Innovative Batteries for eVehicles” a svoje rješenje možete prijaviti preko Portala za sudionike.