Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Izvrsna znanost
  • Marie Sklodowska-Curie akcije
  • Natječaji
  • Otvoren je poziv na natječaj za MSCA Inovativne mreže za osposobljavanje za 2020. godinu

Marie Sklodowska-Curie akcije » Natječaji

Otvoren je poziv na natječaj za MSCA Inovativne mreže za osposobljavanje za 2020. godinu
20.09.2019.

Otvoren je poziv na natječaj za MSCA Inovativne mreže za osposobljavanje za 2020. godinu

Otvoren je poziv na natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2020. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 14. siječnja 2020. godine te je za natječaj izdvojeno nešto više od 530 milijuna eura.

U okviru Mreža za inovativno osposobljavanje formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta s ciljem osposobljavanja nove generacije istraživača. Konzorciji predlažu programe osposobljavanja na razini doktorata u akademskom sektoru i izvan njega.

Natječajne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost u cilju postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva. Financirani konzorciji objavljuju natječaje za stipendije/radna mjesta za mlade istraživače na EURAXESS portalu.

Više informacija, projektna dokumentacija poput Vodiča za prijavitelje dostupno je na Funding & tender opportunities portalu, odnosno ovdje.

U okvriu MSCA NCP Net4Mobility+ projekta objavljen je ITN Handbook, dokument koji sadrži savjete za pisanje projektnog prijedloga na način da je svaki kriterij projektnog prijedloga dodatno objašnjen i uključuje najčešće komentare evaluatora.

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga slobodno se obratite MSCA nacionalnoj osobi za kontakt (sandra.vidovic@mobilnost.hr)