Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta
Agencija za mobilnost i programe EU
EU
  • Naslovnica
  • Izvrsna znanost
  • Marie Sklodowska-Curie akcije
  • Natječaji
  • Marie Sklodowska-Curie akcije

Marie Sklodowska-Curie akcije » Natječaji

Marie Sklodowska-Curie akcije
19.10.2016.

Marie Sklodowska-Curie akcije

Otvoren je poziv na natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija u okviru Marie Sklodowska – Curie akcija (MSCA). Natječaj je otvoren do 5. travnja 2017. godine.

Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se sudjelovanje malog i srednjeg poduzetništva.

Konzorcij je otvoren i za organizacije iz trećih zemalja. Popis zemalja koje su prihvatljive za financiranje dostupno je u dodatku 1 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (ovdje). Uz navedene zemlje koje nisu članice EU ili pridružene članice Obzor 2020. programa, odnosno zemlje koje nisu automatski prihvatljive za financiranje (poput Australije, Brazila, Kanade, Kine, Hong Konga, Indije, Japana, Republike Koreje, Meksika, Rusije i Tajvana) zahvaljujući nacionalnom sufinanciranju sudjeluju u Obzor 2020. programu. Više informacija dostupno je ovdje.

Za promoviranje međunarodne i međusektorske suradnje, unutar proračuna Marie Sklodowska-Curie akcija, za ovaj natječaj izdvojeno je 80 milijuna eura.

Ovim akcijama mogu se financirati sva područja istraživanja osim onih obuhvaćenih  Ugovorom o EURATOMU kako je navedeno u članku 4. i prilogu I.

Zainteresirani ste za prijavu projekata u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija (MSCA), a nemate dovoljno partnera za sastavljanje konzorcija? Želite se priključiti konzorcijima u nastajanju? Slobodno nam pošaljite ispunjeni partnerski profil na sandra.vidovic@mobilnost.hr kako bi ga proslijedili našim kontaktima u inozemstvu. Obrazac partnerskog profila te objedinjeni iskazi interesa stranih institucija dostupni su ovdje.


U nastavku se nalaze poveznice na natječaje za MSCA radni program za 2016. – 2017.
 

OTVORENI

Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija - MSCA-RISE-2017 (otvoren do 5. travnja 2017.). Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.


ZATVORENI

Mreže za inovativno osposobljavanje - MSCA-ITN-2017 (zatvoren 10. siječnja 2017.). Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.

Individualne stipendije - MSCA-IF-2016 (zatvoren 14. rujna 2016). Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje (zadnje ažuriran 28. srpnja 2016.).

COFUND - MSCA-COFUND-2016 (zatvoren 29. rujna 2016.) Vodič za prijavitelja dostupan je ovdje (zadnje ažuriran 27. srpnja 2016.).

Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija - MSCA-RISE-2016 (zatvoren 28. travnja 2016.). Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.

Mreže za inovativno osposobljavanje - MSCA-ITN-2016 (zatvoren 12. siječnja 2016.). Vodič za prijavitelje dostupan je ovdje.
 

U nastavku se nalaze poveznice na prošle natječaje za MSCA radni program za 2014. – 2015.